Over ons

De Spullenmannen maken beeldend theater en theatrale beelden vanuit een gezamenlijke voorliefde voor oude spullen. Met deze spullen is een eigen beeldtaal ontwikkeld die tot uiting komt in onder meer theaterproducties, performances en installaties. De Spullenmannen richten zich niet op één bepaald genre of kunstdiscipline, maar zoeken per project de vorm waar het idee om vraagt. De artistieke kern bestaat uit Diana Wildschut en Harmen Zijp. Per project wordt samengewerkt met andere kunstenaars.

Werkwijze

De Spullenmannen gebruiken kunst als onderzoek om een bepaald idee te verkennen. Vaak gaat het over een maatschappelijk thema, over hoe de samenleving functioneert of zou kunnen functioneren. Soms is het de verkenning van een absurde wereld. Het publiek wordt deelgenoot gemaakt van deze verkenning, ondermeer tijdens het maakproces bij vroege try-outs en het tonen van work-in-progress.

De WAR

Naast hun artistieke werk bouwen De Spullenmannen sinds 2007 aan De WAR, een laboratorium voor de maatschappij. In hun werkplaats ontstonden ondermeer het eerste grassroots FabLab ter wereld, de Coöperatieve Universiteit Amersfoort en vele initiatieven op het gebied van kunst en duurzaamheid. Deze initiatieven hebben gemeen dat ze zich richten op maatschappelijke waarde en dat ze gedragen worden door netwerken van individuen.
download: factsheet