installatie

Velo Energeticus

Een serie fietsaangedreven installaties belicht de moeizame menselijke omgang met het begrip 'energie'.
Een stevig gebouwde hometrainer met een efficiënte generator, die wordt aangesloten op een bijzondere toepassing. Er zijn diverse uitvoeringen:
VELO ENERGETICUS PYROMAGISTRALIS is verbonden met een natuurkunde-experiment. Wie hard genoeg fietst laat een vonkboog omhoog lopen tussen twee taps opgestelde staven.
VELO ENERGETICUS DOMESTICUS VULGARIS is aangesloten op een kastje waar een stopcontact en verschillende huishoudelijke apparaten in zitten. Wie fietst wekt elektriciteit op en ondervindt aan den lijve hoeveel er nodig is voor een ledlamp, een keukenmixer of een waterkoker.
VELO ENERGETICUS FRITUS is aangesloten op een automatiek met 8 vakjes die werkt als energiemeter. Bij aanvang is het onderste vakje verlicht, met daarin een boterham met tevredenheid. Wie lang genoeg doorgaat komt ook bij het bovenste vakje waar de frikandel in ligt. De koning der snacks, maar ook met de grootste ecologische voetafdruk.
VELO ENERGETICUS FOSSILIS laat bezoekers de energie-inhoud van een druppel ruwe aardolie bijeen trappen, waarna een pompje een druppel aardolie uit een infuuszak in een oliedrum laat vallen.

credits

idee & uitvoeringRobbert Kamphuis, Harmen G. Zijp

iets anders

Voor boekingen: info@spullenmannen.nl, 033-4481622
download: factsheet